torsdag, januari 21, 2010

Experimenterande kock

Har läst att en hundvalp blir VÄLDIGT distraherad på kurs, hade jag väl aaaldrig trott ;), och även om vissa intränade kommandon fungerar fint hemma är kunskapen som bortblåst på plats... Så vad göra åt detta problem? Jo - införskaffa tips om superdupergott godis som man kan fixa själv! Sagt och gjort.

Man kan visst torka leverpastej och blodpudding till lite torrare konsistens i ugnen. En MYCKET intresserad Alfons cirklade runt mina ben och undrade om han verkligen inte kunde få en (eller snarare måååånga) smakbitar... :P Ok, för att vara ärlig så fick han väl några i alla fall, fast inte för att han tiggde och bad, utan som belöning efter några övningar. Det verkar som att leverpastej är smaskigare än blodpudding. Själv gillar jag inget av det, yuck.

Att slaviskt följa recept anser jag nu inte vara en så smart idé. Första plåten blev små kolbitar som han som brukar mumsa på stenar, plast, flaskor och allt möjligt/omöjligt inte ens ville röra *skratt*. Nästa test = torka grillkorv i micron. Det hela slutade med att brandvarnaren tjöt, XD. Alfons tokglodde på mig när jag stod under manicken och viftade och blåste bort röken. Tyst blev den till slut, pjuh. Som tur var tog jag bara en halv korv till att börja med. Ok, tänkte jag, jag testar väl andra halvan fast på lite lägre eh, vad heter det, watt? Pffft, korvf-n började ju glöda, så det projektet gav jag upp. Ska testa att torka korv i ugnen sen istället för att se om det fungerar bättre.

Sänkte så ugnsvärmen till knappt 100 och satte in en plåt tärnade fiskbullar på tork, för det skulle visst också vara en hit. Han smaskade i sig några otorkade bitar iaf, så det bådade gott. Gav sedan plutten kvällsmat och var ute ca 40 minuter. Konsistens när vi kom in? Nja, fortfarande inte torr yta... Inte lätt det här inte :P Men skam den som ger sig! Jag ska ha med mig smaskigt godis på lördag!

Det finns mer leverpastej, blodpudding, korv och köttfärs som jag ska mixtra lite med senare. Sedan ser vi om Alfons godkänner mig som kock eller inte... Jag bävar ;)

4 kommentarer:

  1. hehe, det lät inte lätt de där inte! :P

    SvaraRadera
  2. Hejsan!

    Sitter och skrattar mig fördärvad, haha! vad gör man inte för de små ;)

    Tips när du ska torka blodpudding är att du ser till att det är noga utspritt på plåten och sen när det är i ugnen, ha en stekspade eller slev i trä som gör att ugnsluckan kommer lite på glänt så det släpper ut fukten.

    Vill man ha knaprig yta men mjuk konsistens inne så kör jag på 175 grader ca i 20 minuter men då måste det förvaras i frysen och tas fram portionsvis men det tinar snabbt :)

    Vad jag vet så är det omöjligt att misslyckas med torka korv i mikron, hmm.. vet att man ska slanta det tunt ohc sen ha papper under som suger upp fukten. Får testa jag coh se hur de funkar :)

    Vad tycker alfons om all snö som kommit då? *skratt*

    SvaraRadera
  3. Hej Malin, kul att höra från dig!

    Jodå, det var så jag gjorde i ugnen och micron, men det gick visst att misslyckas ändå på något vis... :P Men jag lyckades faktiskt bättre sedan, man lär sig av sina misstag!

    OMG - snön... Han tokälskar den!!! Hoppar och skuttar och plöjer sig genom den, superbusig! Jag bara står och skrattar när jag tittar på XD Du kanske har sett några bilder som jag lagt upp? Bonita gillar visst snön hon med?

    SvaraRadera
  4. Haha! Bonita är precis likadan när det gäller snö och hon blåvägrar gå in när matte vill in så här gäller det och vara listig ;)

    Märks att Alfons har blivit stor nu :D

    Apropå godis så ska man fixa skruttans blodpudding senare idag, köpte ju ett par rejäla bitar a 5 kr styck - billigt som f*n då det kostade det dubbla styck annars :)

    SvaraRadera