fredag, april 16, 2010

Morotssoppa

En riktig favoritsoppa som dessutom är superenkel att laga! Går utmärkt att frysa in.

Till 4 portioner:

4 rivna morötter
2 msk smör
2 msk vetemjöl
8 dl vatten
1½ grönsaksbuljongtärning
1 stor ask kräft- eller räkost
dill
kajennpeppar
ev salt

Smält smör, lägg i rivna morötter och låt fräsa några minuter. Strö över mjöl och rör runt. Smula ner buljongtärning och häll i vattnet. Smaksätt med dill och kajennpeppar. Låt koka 4 minuter. Rör därefter ner mjukosten.

Topping: creme fraiche och kräftstjärtar.

Jag brukar använda räkost. Var försiktig med kajennpeppar'n - kan lätt bli för starkt! Den här soppan är så god så att den går åt som smör i solsken, därför brukar jag göra dubbel sats och frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar